Αναγνωρίστηκαν τα πτυχία απο τα ξένα κολλέγια

Posted by next_day | Posted in | Posted on 6:15 μ.μ.

Σήμερα βγήκε η απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου που αφορά την αναγνώριση ή μη, των πτυχίων των ξένων Πανεπιστημίο που συνεργάζονται με κολλέγια στην χώρα μας. (Το πλήρες άρθρο Εδώ ).
ΟΚ κι εγώ σε ξένο κολλέγιο κάνω το μεταπτυχιακό μου και θα έπρεπε να με χαροποιεί αυτή η απόφαση. Όμως με βρίσκει σε κάποια σημεία αντίθετη.
Θετικό ότι αναγνωρίστικαν, όμως δεν εξετάζεται η ποιότητα σπουδών και αν σε κάποιες περιπτώσεις είναι ισάξια με αυτή στο αντίστοιχο ελληνικό Πανεπιστήμιο.
Θετικό ότι αναγνωρίστικαν, αλλά ποιός προφυλάσσει όλους εκείνους οι οποίοι έκαναν το μεταπτυχιακό τους σε ελληνικό, δημόσιο Πανεπιστήμιο, απο τις "προκαταλήψεις" ορισμένων εργοδοτών οι οποίοι ντε και καλά επιμένουν να πιστεύουν ότι τα ξένα Πανεπιστημία είναι καλύτερα και ότι τα ελληνικά είναι για τα σκουπίδια.
Επισυμαίνω κάτι πολύ σημαντικό...Στα παραρτήματα των ξένων Πανεπιστημίων στην Ελλάδα τα κριτήρια επιλογής είναι σε κάποιες περιπτώσεις αυθαίρετα...Ζητούν ή πτυχίο απο ΑΕΙ,ΤΕΙ ακόμα και ΙΕΚ και αν δεν έχεις κάποιο πτυχίο απαιτούν κάποια (αρκετά η αλήθεια είναι) χρόνια προϋπηρεσίας.
Δεν υποβαθμίζω ούτε τα ΤΕΙ (και εγω απόφοιτος ΤΕΙ είμαι), ούτε και τα ΙΕΚ, αλλά ούτε και την σκληρή εργασία χρώνων κάποιων ανθρώπων. Όμως, κατά την δική μου αποψη, κατ'αυτόν τον τρόπο υποβαθμίζεται ο αγώνας όλων εκείνων που πέρασαν σε κάποιο Πανεπιστήμιο, κουράστηκαν για να τελειώσουν στην ώρα τους και ζητούν να κάνουν ένα μεταπτυχιακό..Και συνήθως στα τμήματα βλέπουμε το φαινόμενο φοιτητών με εντελώς διαφορετικό επίπεδο γνώσεων...
Το αποτέλεσμα;;...
Θα φανεί στο πέρασμα του χρόνου....

Comments (0)

Δημοσίευση σχολίου